Wethouder Elvira Schepers op bezoek bij vergadering VAR 09-04-2024

WebmasterNieuwsbericht

Door grote bezuinigingen stopte eind 2023 voor de gemeente Winterswijk ook de opgave om Winterswijk in 2040 armoedevrij te krijgen. Het sociale domein drukte te veel op de financiën van Winterswijk. Voor Stichting Platvorm Winterswijk Armoedevrij 2040 betekent dit dat ze met een stuk minder aan (financiële) middelen hun werk moeten doen. 

Het platform heeft een nieuwe samenwerking gevonden met de WUh. Deze vrijwilligersorganisatie is de schakel tussen verschillende initiatieven en instanties die zich bezighouden met de bestrijding van armoede. “De WUh verzorgt bijvoorbeeld Automaatje, waarvan mensen gebruik kunnen maken om met een auto ergens naar toe te worden gereden. Het Benefiets-initiatief (foto) geeft mensen een goede fiets en onderhoudt deze. Daarnaast kennen we in Winterswijk o.a. Humanitas, de kerken en het Sociaal Steunpunt. Je kan op veel vlakken dus wat doen.”

Samen met beleidsmedewerker Guido de Vries was wethouder Schepers te gast bij de Vrijwillige Advies Raad  (VAR) om te praten over bestaanszekerheid. De VAR – gevormd door organisaties die zich inzetten voor de bestrijding van armoede in Winterswijk – werd geïnformeerd over de plannen die Winterswijk  ontwikkelt nu het opgavegericht werken eind 2023 is gestopt. Een armoedevrij Winterswijk blijft belangrijk. De gemeente wil het gesprek over armoede levend houden. Initiatieven moeten zich blijven ontplooien. De gemeente blijft vastberaden in haar ambitie. Armoede is namelijk onaanvaardbaar in Winterswijk. Met gezamenlijke inspanningen blijft Winterswijk bouwen aan haar droom: een armoedevrij Winterswijk in 2040.

Belangrijk nieuws over het beleidsplan zal op deze site en de sociale media worden gedeeld.