Wereldarmoededag 2021

RaymondNieuwsbericht

wereldarmoededag

Op 17 oktober is het jaarlijks Wereldarmoededag. Deze dag is de afsluiting van de week van de Armoede. Een week waarin aandacht wordt gevraagd voor mensen die in armoede leven. 

Om aandacht te vragen voor het onderwerp is door Platform Armedevrij Winterswijk in samenwerking met ABH-City  Winterswijk een poster en flyer-campagne opgezet op de warenmarkt.  

Wist u dat 1565 huishoudens in Winterswijk leeft van een minimum inkomen? Deze tekst heeft het Platform pagina groot laten plaatsen in het Achterhoek Nieuws. Met als doel aandacht vragen voor armoede en om bewustwording te creƫren. Want armoede bestaat, ook in Winterswijk.

De campagne is op 16 oktober afgesloten: een afvaardiging van het Stichtingsbestuur Armoedevrij Winterswijk, wethouder Elvira Schepers en de Adviesraad van de stichting is op pad gegaan in het centrum van Winterswijk.  Het leverde mooie gesprekken op en genoeg stof tot nadenken. 

Armoede is niet altijd zichtbaar. Misschien heeft je buurman of buurvrouw wel financiƫle zorgen, zonder dat je er weet van hebt. Laten we daarom altijd goed om ons heen blijven kijken en helpen daar waar we kunnen.

Dank aan alle betrokkenen voor hun inzet en bijdrage om deze dag mogelijk te maken.