Wat verandert er voor u als u AOW krijgt?

WebmasterNieuwsbericht

De gemeente Winterswijk informeert inwoners die de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken met een persoonlijke brief.

Beste dhr/mevr [voorletters, achternaam]

U bereikt dit jaar uw AOW-gerechtigde leeftijd. Dat betekent dat u vanaf dat moment recht heeft op een basispensioen: de AOW. Ongeveer vier maanden voor uw AOW-leeftijd ontvangt u een brief van de Sociale Verzekeringsbank om uw AOW aan te vragen.

Wat verandert er voor u als u AOW krijgt?

Het bereiken van de AOW-leeftijd kan invloed hebben op uw inkomen. Daarom is er een aantal zaken waar u op moet letten. Soms vervallen er namelijk toeslagen van de Belastingdienst. Of u krijgt recht op bepaalde toeslagen, zoals de zorg- en huurtoeslag. Veranderingen in uw inkomen kunnen voor geldproblemen zorgen. Dat willen we als gemeente graag voorkomen.

Wat kunt u doen?

Er zijn verschillende gemeentelijke regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken. Zo kent de gemeente Winterswijk de toekomstbestendig wonen lening. Deze kunt u aanvragen om uw huis duurzaam te verbeteren. Het geld kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld energiebesparing of om uw huis levensloop bestendig te maken. Daarnaast kunt u bij het Centrum Duurzaam Winterswijk terecht voor informatie over energie besparen, duurzaam energie opwekken, subsidies en leningen.

In de folder die u bij deze brief vindt, staan deze en nog veel meer regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken.

Kom gerust eens langs!

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief of de folder? Er is elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur bij Sociaal Team de Post aan de Balinkesstraat 4 in Winterswijk. Kom gerust eens langs! Dan denken onze collega’s met u mee. Zij kunnen u verder informeren over de regelingen die er zijn. Wilt u liever telefonisch advies? Bel dan naar (0543) 543 960 of mail naar depost@winterswijk.nl om een (bel)afspraak te maken.

Klik Folder hulpregelingen om de gemeentelijke folder “Hulp en regelingen bij een gewijzigd inkomen” te openen.