Tweede Kamerlid Ilse Saris wil opkomen voor arme mensen

WebmasterNieuwsbericht

Ilse Saris (48) wordt donderdagochtend geïnstalleerd als Tweede Kamerlid. Omdat drie Kamerleden van haar partij Nieuw Sociaal Contract doorschuiven naar een ministerspost en een iemand staatssecretaris wordt, mag de Winterswijkse zich alsnog melden in Den Haag. (Kay Scholten 

,,Ik kan nog niks over mijn portefeuilles zeggen, maar bij Avedan en als wethouder van Winterswijk ben ik mij nóg meer van bewust geraakt van het belang van rust en welzijn achter de voordeur. Rust in gezinnen met name. Financiële problemen kunnen leiden tot verslechtering van de gezondheid van mensen, waardoor ze minder lang kunnen werken en korter leven. Relaties komen erdoor onder spanning te staan, kinderen gaan met honger naar bed maar worden de volgende dag wel geacht te presteren op school.

,,Ik wil dicht bij de mensen met deze problemen staan, hen horen en ervoor zorgen dat ze een stevigere bodem onder hun bestaan krijgen. Nu ben je nog te veel afhankelijk van waar je wieg staat. Ik heb mogen studeren en heb een mooie baan met een goed inkomen, maar er zijn kinderen die niet aan sport kunnen doen en niet voldoende eten krijgen.”

 

Lees het hele artikel in De Gelderlander