Te veel toeslag ontvangen? De belastingdienst gaat weer innen!

WebmasterNieuwsbericht

De Belastingdienst Toeslagen stuurt vanaf 20 april een brief aan mensen die te veel toeslag hebben ontvangen

De Belastingdienst Toeslagen stuurt vanaf 20 april een brief aan mensen die te veel toeslag hebben ontvangen én die dit bedrag nog niet hebben terugbetaald. Nu de coronamaatregelen worden afgebouwd, vraagt ook Belastingdienst Toeslagen om weer te beginnen met terugbetalen. Het gaat om te veel ontvangen huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.

Door de coronacrisis heeft Belastingdienst Toeslagen mensen met een betaalachterstand daar tijdelijk niet aan herinnerd. Ze heeft geen betalingsherinnering, aanmaning of dwangbevel gestuurd. In de onzekere coronatijd wilde ze het mensen niet nog moeilijker maken. De regering bouwt de coronamaatregelen weer af. Daarom vraagt Belastingdienst Toeslagen om weer te beginnen met terugbetalen.

Mensen die elke maand toeslag terugbetalen via een betalingsregeling, krijgen geen brief. Voor hen verandert er niets. Mensen die zich hebben gemeld bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) als gedupeerde ouder ontvangen deze brief ook niet.

Te veel ontvangen toeslag terugbetalen

Heb je te veel huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag ontvangen? Of moet je alleen nog vanaf 2020 of later toeslag terugbetalen? En betaalt je de te veel ontvangen toeslag nu nog niet terug? Dan kun je u in april, mei of juni een brief krijgen van Belastingdienst Toeslagen. Hierin staat hoeveel geld je moet terugbetalen.

Ongeveer vier weken na de eerste brief met het openstaande bedrag, ontvang je een brief ‘Betalingsvoorstel te veel ontvangen toeslag’. In die tweede brief staat hoe je het openstaande bedrag in 24 maanden kan terugbetalen.

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp hierbij nodig of wil je eerst advies wat je het beste kunt doen? Neem dan contact op De Post via depost@winterswijk.nl of via telefoonnummer 0543-543 960 (maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur).

Kijk voor meer informatie op https://wijwinterswijk.nl/de-post/

Heb je geen overzicht meer over je financiën en administratie? ? Neem dan contact op met het Project Thuisadministratie van Humanitas. Zij zijn te bereiken via humanitas.ftaoa@gmail.com of via telefoonnummer 06 – 1095 8899.

Kijk voor meer informatie op https://www.humanitas.nl/afdeling/oostelijke-achterhoek/activiteiten/humanitas-thuisadministratie/