Subsidieregeling voor gestegen energielasten maatschappelijke organisaties

WebmasterNieuwsbericht

Maatschappelijke organisaties in Winterswijk kunnen vanaf april via een subsidieregeling geholpen worden om gestegen energiekosten op te vangen. De subsidie wordt betaald uit het Winterfonds van de provincie Gelderland.

Het college ziet dat diverse maatschappelijke organisaties het moeilijk hebben door de gestegen energielasten. De gemeente Winterswijk vindt het belangrijk dat deze organisaties hun maatschappelijke activiteiten voort kunnen zetten. Daarom stelde het college de subsidieregeling vast. De regeling is bedoeld voor diverse Winterswijkse maatschappelijke organisaties, die belast zijn met een hoge energierekening en zich richten op de lokale samenleving. Voorbeelden zijn sport-, speeltuin- en muziekverenigingen en kunst- en cultuurinstellingen.

Subsidiebedrag

De subsidie voor deze organisaties is afhankelijk van de stijging van de energiekosten en is maximaal € 10.000. Er is een plafondbedrag ingebouwd van € 137.669. Dat betekent dat iedere aanvrager geholpen kan worden totdat dit bedrag bereikt is.

Aanvragen

De subsidie kan aangevraagd worden vanaf maandag 17 april 2023 om 10.00 uur. De aanvragen worden op binnenkomst beoordeeld. Het is belangrijk dat aanvragers goed kijken naar de voorwaarden. Die staan binnenkort gepubliceerd op winterswijk.nl/ik-heb-een-maatschappelijke-organisatie-of-instelling