Proef met gratis ontbijt voor Winterswijkse scholieren

WebmasterNieuwsbericht

Een groeiende groep ouders heeft het financieel zwaar. ,,De boodschappen zijn duurder geworden, de energielasten zijn voor veel mensen hoger. Steeds meer leerlingen komen zonder ontbijt of lunch op school.

In samenwerking met een 3-tal basisscholen is Stichting Mini Manna begonnen met het zorgen voor brood en beleg. De scholen geven dit aan hun leerlingen als daar behoefte aan is. Er is brood voorhanden, ook als je je brood vergeten bent. Zo zit er ook niet zo veel schaamte aan.

Op woensdag 15 november is een proef gestart met gratis ontbijt voor leerlingen van het Gerrit Komrij College in Winterswijk. Mini Manna leverde brood en beleg dat gesmeerd werd door Oekraïense vluchtelingen die in de Vredensehof verblijven.

Donderdagmorgen zijn de eerste ontbijtpakketjes bij het GKC afgegeven.

Gerrit Komrij College:

Ontbijt als motor voor leerprestaties 🥪 Goed leren en presteren gaat samen met goed en gezond eten. Vanaf vandaag liggen tussen 8:00u-10:00u bij de hoofdingang verpakte en belegde bruine boterhammen klaar voor de leerlingen die vergeten zijn dat ontbijt een goede start van de dag is.

De praktijk zal uit moeten wijzen of de jongeren er gebruik van maken en of het zin heeft om er mee door te gaan.

Met dank aan Oekraïense vluchtelingen in de Vredensehof in Winterswijk. Велике спасибі за вашу допомогу!