Koken met de voedseltas

WebmasterNieuwsbericht

Het project ‘koken met producten uit de voedseltas’ is bedacht door de werkgroep ’Taboe doorbreken’ 

Wethouders van de gemeente Winterswijk kookten intussen al verschillende avonden voor inwoners die gebruik maken van de voedselbank. Hierdoor konden ook de wethouders ervaren hoe het is een maaltijd te bereiden met de producten uit een voedseltas. Woensdag 22 maart 2023 wordt er opnieuw gekookt.

De gasten aan tafel zijn ‘mensen in armoede’ en mensen die normaal aan de andere kant van het bureau zitten, zoals beleidsmedewerkers, politici en hulpverleners. Het idee is om aan tafel openhartige gesprekken op gang te brengen over het thema ‘armoede’ en hoe dit wordt ervaren. Mensen kunnen vertellen hoe het nou echt in de praktijk werkt, waar worden ze blij van, waar is behoefte aan en waar is nog ruimte voor verbetering.

Op deze manier kunnen we makers van beleid en inwoners die ermee te maken hebben, met elkaar in verbinding brengen. Want hoe is het om gebruik te maken van de voedselbank en hoe is het om te leven van € 50,– leefgeld per week. Welke impact heeft dit op het welzijn van mensen in armoede?

Kun jij met € 50,- weekgeld uit de voeten?

Hier kun je kijken naar een filmpje dat twee jaar geleden is gemaakt.