Challenge Armoede 2023

WebmasterNieuwsbericht

In aanloop naar de wereldwijde dag tegen armoede op 17 oktober, organiseert Movisie in 2023 weer een Challenge. De Challenge vindt plaats van 9 tot en met 13 oktober 2023. Iedere deelnemer krijgt elke dag automatisch een korte opdracht toegestuurd. Meedoen kost maximaal een kwartier per dag. Je kunt de uitdaging ook samen met collega’s aangaan en de opdrachten in jouw team te bespreken. Aanmelden kan binnenkort! Houd deze pagina in de gaten.

In het werkboek ‘Armoede beter begrijpen’ vind je achtergrondinformatie, kennis en tips over hoe je mensen met financiële problemen nog beter kunt ondersteunen en waarmee je armoede beter leert begrijpen. De inhoud van dit werkboek was onderdeel van de Challenge Armoede 2022 die Movisie organiseerde in de aanloop naar de Internationale dag tegen armoede, op 17 oktober. Met dit werkboek kun jij jouw eigen ‘Week van de Armoede’ organiseren!

In een vijfdaagse werkweek doorloop je de dagen samen met je collega’s. Elke dag staat in het teken van een ander thema met daarbij een passende opdracht. Het is mogelijk om een andere volgorde te kiezen. De dag wordt steeds afgesloten met een afsluitende vraag en een terugblik. Ook hebben we per dag een aantal relevante artikelen uitgekozen. Wij wensen je veel lees- en werkplezier. Succes!

Bekijk het werkboek

De thema’s per dag:

  1. Oorzaken en gevolgen van niet kunnen rondkomen
  2. Vroegsignalering
  3. Structurele problemen: vergroot jouw cirkel van invloed en politiserend werken
  4. De invloed van schaarste
  5. Leer stress-sensitief werken: motiverende gespreksvoering