Benefiets en ANWB Kinderfietsenplan helpen kinderen aan een fiets

WebmasterNieuwsbericht

Benefiets werkt samen met ANWB Kinderfietsenplan om kinderen uit minder bedeelde gezinnen van een fiets te voorzien. Dit initiatief richt zich op het inzamelen, opknappen en verdelen van gebruikte kinderfietsen aan gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Het plan streeft ernaar kinderen in Nederland veilig en onafhankelijk naar school te laten gaan en deel te laten nemen aan buitenschoolse activiteiten.
Gebruikte fietsen worden ingezameld en ondergaan een grondige veiligheidscheck. Waar nodig worden de fietsen voorzien van nieuwe onderdelen om ze weer in topconditie te krijgen. Een fiets biedt kinderen meer vrijheid, en betere toegang tot onderwijs en sociale activiteiten. Bovendien draagt dit project bij aan duurzaamheid door fietsen een tweede leven te geven.
Voor veel ouders is de aanschaf van een fiets een financiële last die ze niet kunnen dragen. Het Kinderfietsenplan biedt hier een oplossing voor. Helaas blijkt dat er nog steeds kinderen zonder fiets zijn. Benefiets roept daarom inwoners op om het Kinderfietsenplan onder de aandacht te brengen bij mensen die dit goed kunnen gebruiken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind in Nederland de kans krijgt om te fietsen. Inwoners die ook voor een kinderfiets in aanmerking willen komen kunnen zich op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur melden bij Benefiets, Weurden 4.Info via tel nr 0543 – 200027 https://wuhwinterswijk.nl/benefiets